Om korene

Sønderjysk Pigekor og Drengekor består af 200 sangere 2 til 21 år + et forældrekor og et kor for tidligere sangere – i alt 270 sangere fordelt i 7 kor.

De yngste piger og drenge synger i Forældre-barn-koret, Minispirekoret eller Spirekoret, de lidt ældre i Juniorkoret og de ældste piger i Koncertkoret.

Forældrekoret består af pårørende til sangerne i ovenstående kor. Godt humør, sangglæde og en seriøs tilgang til korsang er nøgleordene. Alle kan være med, og der er IKKE optagelsesprøve til forældrekoret.

Desuden er tilknyttet South Denmark Female Choir, som består af tidligere sangere i Sønderjysk Pigekors Koncertkor.

Sønderjysk Pigekor og Drengekor har eksisteret siden 1994 og har gennem tiden givet koncerter i både ind- og udland, for alle fra beboere på plejehjem til samarbejde med professionelle sangere og musikere på store scener til intimkoncerter for de kongelige.

I Sønderjysk Pigekor og Drengekor prioriterer vi fællesskabet, ambitionen, venskabet og det gode humør lige så højt som sangen. Fælles for alle sangerne er de smukke stemmer, det musikalske talent og en enorm sangglæde, men vi værdsætter også det enkelte menneskes særpræg – hos os kan du være dig selv!

Forældre-barn-hold

Vores nyeste tiltag – koret for forældre og børn 2-5 år (drenge og piger). Her synger, leger og danser vi os gennem enkle børnesange og sanglege og bruger “huskefagter”, som styrker børnenes evne til at lære nye sange. Forældrene synger aktivt med. Den voksne kan også være en bedsteforælder. Forældre-barn-holdet synger koncerter sammen med minispirekoret et par gange om året. Der er IKKE optagelsesprøve til forældre-barn-holdet.

Anna Zaabalawi, minispire@sjpigekor.dk 

Minispirekoret

Minispirekoret er for børn 4-6 år – både drenge og piger. I korprøverne leger vi med stemme og krop, laver sanglege, klapper sjove rytmer og lærer nogle gode sange at kende. Og så synger vi nogle få koncerter om året, både alene og sammen med de andre kor. Der er IKKE optagelsesprøve til minispirekoret – bare kom og syng med!

Anna Zaabalawi, minispire@sjpigekor.dk

Spirekoret

Spirene er de unge sangere fra 6-9 år – både DRENGE og PIGER. Vi synger en- og to-stemmigt, og lærer hvad det vil sige at synge i kor. Vi synger mange forskellige slags sange, mest på dansk, og har tid til hygge og sjov, samtidig med at vi arbejder målrettet hen mod årets koncerter. Koret synger 5-6 koncerter om året, alene og sammen med de andre kor.

Antonia Blaser, spire@sjpigekor.dk

Juniorkoret

I Juniorkoret, for de 9-12-årige  DRENGE og PIGER, synger vi flerstemmige sange, primært på dansk og engelsk. Vi arbejder målrettet med renhed, flerstemmighed og musikalsk udtryk og synger 6-8 koncerter om året.

Mange af Juniorkorets sangere rykker op fra Spirekoret. Men man kan også komme ind via åbne korprøver og optagelsesprøver, som finder sted to gange om året.

Ida Hymøller, junior@sjpigekor.dk

Koncertkoret

I Koncertkoret synger vi et ambitiøst repertoire af sange og salmer på mange sprog.

Koncertkoret består af ca. 70 PIGER fra 11 til 21 år. De fleste er rykket op fra juniorkoret, men det er også muligt at komme ind i koret via optagelsesprøverne. Det er dog en fordel at have erfaring med korsang fra tidligere, ligesom kendskab til noder er et plus, men ikke en nødvendighed. Koret synger mange koncerter i løbet af året og samarbejder med mange forskellige professionelle musikere og ensembler.

Koncertkoret er Sønderjysk Pigekor og Drengekors flagskib. Koret har gennem de seneste år høstet flere medaljer ved prestigefyldte konkurrencer i bl.a. Italien, Tyskland, Kina og Østrig.

Mette Rasmussen, koncert@sjpigekor.dk

Forældrekoret

Forældre kan også li´ at synge! Derfor har vi oprettet et forældrekor, som alle voksne, tilknyttet koret, kan deltage i. Mens børnene synger i det ene lokale, synger forældrene i det andet. Hygge, grin og fællessang er kodeordene, og alle, der har lyst, kan være med. Koret arbejder seriøst men afslappet. Der er ikke optagelsesprøve til forældrekoret – bare kom og syng med os. Bedsteforældre er også velkomne.

Antonia Blaser, foraeldre@sjpigekor.dk

South Denmark Female Choir

South Denmark Female Choir består af tidligere sangere i Koncertkoret. Koret arbejder som projektkor og har løbende skiftende besætning afhængig af medlemmernes tid og ressourcer. Koret øver fast første weekend i oktober og samles desuden til korrejser og korets jubilæer.

Koret ledes af Mette Rasmussen, koncert@sjpigekor.dk