Optagelsesregler

Der afholdes optagelsesprøver i juni og januar samt i løbet af sæsonen efter behov. Ved optagelsesprøven vurderes ud over sangkompetence også sangernes modenhed. Korets dirigenter bestemmer suverænt sangernes egnethed ved optagelse og oprykning.

Mødepligt

Der er mødepligt til alle korprøver. Hvis man udebliver fra koret uden afbud vil man få påtale, og gentager det sig, kan det betyde bortvisning. Hvis man har for mange afbud, vil bestyrelsen overveje sangerens medlemskab.

Afbud meldes til dirigenterne i så god tid som muligt. Når et arrangement er meldt ud, må sangerne i videst mulige omfang prioritere dette højest i forhold til andre, senere tilkomne private arrangementer.

Prøvetidspunkt og -sted

Alle korprøver foregår på Det Sønderjyske Sangcenter, Gerlachsgade 2, 4. sal, 6400 Sønderborg (Sønderborg Kaserne)

Minispirekoret: onsdag og torsdag kl. 16.30-17.30
Drengekoret: tirsdag kl. 16.30-18 og onsdag kl. 16.30-18.00 (yngste gruppe) og kl. 17.15-18.45 (ældste gruppe)
Spirekor: onsdag kl. 16.30 – 18.00
Juniorkor: onsdag kl. 16.30-19.00 (kl. 18.15-19 er obligatorisk undervisning i hørelære, noder, stemmebrug)
Koncertkor: onsdag kl. 18.00-20.30 (med forlængelse til kl. 21 på udvalgte dage). Koncertkoret får desuden undervisning i solosang ca. 8 gange pr. skoleår
Forældrekoret: onsdag kl. 18.00-19.00

Korprøverne aflyses enkelte onsdage i løbet af sæsonen – til gengæld arrangeres kor-weekender og øvedage efter behov og program. Sæsonen følger som udgangspunkt de danske skolers ferieplan.

Koncertpåklædning

Sangerne får udleveret relevant koncertpåklædning, som skal opbevares og vedligeholdes. Sangerne har erstatningspligt, hvis dele af den lånte kordragt ødelægges el. bortkommer.

Sangerne betaler selv bluser og sko (piger) / bukser og sko (drenge).

Nederdele (piger) og skjorte (drenge) lånes af koret.

Kornoder og -mapper

Hvert kormedlem får udleveret en sort koncertmappe. Denne er til låns og må kun bruges til korets koncerter. Noder udleveres af koret, som også betaler udgiften til disse. Sangerne skal selv sørge for mappe til opbevaring af noder. Mappe med noder medbringes til alle korprøver.

Kontingent (et halvår = forårs eller efterårssemester):

Minispirekor: kr. 500 pr. halvår
Drengekor: kr. 700 pr. halvår
Spirekor: kr. 700 pr. halvår
Juniorkor: kr. 900 pr. halvår
Koncertkor: kr. 900 pr. halvår
Forældrekor: kr. 350 pr. halvår (30 korprøver årligt)

Dragtleje – kun piger: kr. 50 pr. sæson (opkræves sammen med kontingent)

Kontingent opkræves halvårligt i september / februar og dækker udgifter til undervisning og administration. Meddelelse om betaling sker på mail via korets kommunikationssystem (SpeedAdmin). Al henvendelse vedr. betaling skal ske til korets kasserer. Manglende kontingentbetaling kan medføre, at medlemskabet ophører. I forbindelse med korweekender og rejser opkræves deltagerbetaling ved tilmelding.

Tanter og onkler

For at korets aktiviteter kan gennemføres, har vi brug for forældreopbakning i form af frivillig arbejdskraft. Koret har brug for mange forskellige kompetencer, f.eks. IT-kyndige, læger, syersker, kagebagere, praktisk hjælp, sponsor- og fondssøgere, o. m. m. Man kan henvende sig til bestyrelsen, hvis man gerne vil hjælpe – vi tager imod med tak!

Medier og PR-materiale

Situationsbilleder kan offentliggøres uden samtykke i medfør af de gældende persondataretlige regler.
Forældre giver ved indmeldelse samtykke til, at Sønderjysk Pigekor og Drengekor må offentliggøre portrætbilleder af deres barn med henblik på at beskrive korlivet, herunder korprøver, koncerter, turnéture, weekendture og arrangementer.
Billederne kan offentliggøres på korets’s hjemmeside, Facebookside og Instagramside samt på plakater, flyers og programmer.
Billederne vil ikke blive udleveret til ekstern brug uden særskilt samtykke.
Samtykket er tidsubestemt, men det kan til enhver tid tilbagekaldes ved henvendelse eller meddelelse til korets bestyrelse. I korets privatlivspolitik kan du læse mere om, hvordan foreningen behandler personoplysninger, og hvordan samtykket kan tilbagekaldes.

Regler for ind- og udmeldelse af Sønderjysk Pigekor og Drengekor

Indmeldelse: Alle sangere skal til en optagelsesprøve (gælder ikke forældrekor og minispirekor). Efter optagelse i koret har nye sangere 3 prøvegange uden beregning. Ønsker sangeren herefter ikke at fortsætte i koret, meddeles det dirigenten senest 3 dage efter 3. prøvegang.

Udmeldelse skal ske skriftligt til korets dirigenter. For at blive fritaget for kontingentbetaling for et semester, skal udmeldelse ske SENEST dagen efter den første korprøve i semestret.

Kortøj afleveres hurtigst muligt efter sidste koncert. Der opkræves kr 60 pr nederdel for rens, når man stopper i koret. Ved manglende aflevering af kortøj senest 1 måned efter udmeldelse opkræves kr. 800 pr. nederdel / 100 kr pr. skjorte for mistet tøj.

Koret har en positiv forventning om, at sangerne synger i koret, indtil en sæson er afsluttet, således at planlagte koncerter og kunstnerisk kontinuitet ikke forstyrres.

Sæsonen følger det danske skoleår (ca. 10. august – 1. juli).

Privatlivspolitik i Sønderjysk Pigekor og Drengekor – KLIK HER